2023. június 21., szerda

Mondd a megfelelő szavakat!

Részlet Keith és Tom "Big Al" Schreiter "Útmutató a gyors induláshoz a network marketingben" című könyvéből. 

 Az új forgalmazók szerint: „Beszéltünk a családtagokból és barátokból álló közvetlen piacunkkal. Mindannyian nemet mondtak.
Most mi legyen?”

A válasz? Ha a családunk és a barátaink utálták, amit mondtunk,
akkor az idegeneknek sem fog jobban tetszeni, amit mondunk.
Azzal, hogy új jelölteket találunk, amiket elszúrhatunk, nem oldjuk
meg a problémát.
 

NA, EZ AZTÁN A HIDEG ZUHANY...
Néha a brutális őszinteség az, amire szükségünk van ahhoz, hogy
változásra késztessen bennünket. Ha mindenki azt mondja, hogy
„nem”, akkor változtatnunk kell azon, amit mondunk.
Sokszor a jelöltek nem a lehetőségünkre mondanak nemet. Inkább arra mondanak „nemet”, ahogyan mi leírtuk a lehetőségünket.
Mi történik, ha továbbra is rosszul írjuk le a lehetőségünket? Nos,
kitartást és jellemet építünk, de nem sok mást. Sajnos a kitartásért és a jellemépítő tulajdonságokért nem kapunk bónuszt.
Bónuszokat csak egy olyan csapat felépítésével keresünk, amely
minden hónapban eladja a termékeket és szolgáltatásokat.


AZ ÉN TAPASZTALATOM

Amikor elkezdtem a network marketing karrieremet, nagyon lelkes voltam. Adott volt az esélyem, hogy hatalmas jövedelemre tegyek szert a családom számára. Mit tettem? Pontosan azt tettem,
amit mondtak nekem. Beszéltem az emberekkel!
A következő egy év és tíz hónap alatt több, mint ezer emberrel beszéltem az üzletről. Egy év és tíz hónap elteltével pedig nem volt se forgalmazóm, se vásárlóm. Minden más rendben volt. Ismertem a legjobb utakat a találkozókhoz. Memorizáltam a képzést. A hozzáállásom elsőrangú volt. De senki sem csatlakozott.
Miért nem csatlakoztak a jelöltek?
Nos, a gazdasági helyzet rossz volt a környékemen, rossz volt az időjárás, nem volt semmilyen felsővonali támogatás ott, ahol éltem. Ráadásul a termékek túl drágák voltak, az emberek elfoglaltak voltak, és valami furcsa, statisztikai rendellenesség folytán több mint ezer motiválatlan emberrel találkoztam egymás után,
akik nem akartak semmi többet az életükben.
Tényleg? Ez volt a probléma?
Természetesen nem. A probléma én voltam. Minden alkalommal ott voltam a „tetthelyen”. Minden egyes előadáson ott voltam, és rosszul mondtam a szavakat. Az általam választott szavak nem motiválták az érdeklődőket a csatlakozásra.
Mindig azt hittem, hogy világosan hallottam a szponzorom tanácsát. Azt hittem, azt mondta nekem: „Menj, beszélj az emberekkel.
„De, ha visszagondolok, talán azt mondta nekem, hogy „Menj, beszélj az emberekkel...a megfelelő módon”.
A megfelelő szavak kimondása az egyik legfontosabb készség a mi szakmánkban. A véletlenszerű szóbeli hasmenés és a verbális hányás talán aktívan tart minket, de nem lesz eredmény, amit
felmutathatunk.
Megmutatom, hogyan tanultam meg ezt a leckét. Egy év és tíz hónap után megoldást kellett találnom. Miután végighallgatta az összes kifogásomat, hogy miért nem csatlakoznak az emberek, valaki ezt a beszélgetést folytatta velem:
Valaki, aki okosabb nálam: „Mondd csak, mások sikeresek a te környékeden?”
Én: „Igen. Ez nem igazságos. Csak egy keveset dolgoznak, és tudnak egy csapatot építeni. Én keményen dolgozom, és még sincs eredmény.”
Valaki, aki okosabb nálam: „Ezeknek a sikeres embereknek ugyanolyan az időjárásuk, mint neked? Ugyanaz a kompenzációs terv? Ugyanaz a cég? Ugyanaz a gazdasági helyzet?”
Én: „Igen.”
Valaki, aki okosabb nálam: „Az egyetlen különbség közted és a sikeres emberek között a vállalkozásodban egyetlen dolog. Ők jobb szavakat használnak. Amikor ugyanannál az érdeklődőnél vannak, más
szavakat használnak, mint te. Próbáld megtudni, mit mondanak!”


A VÁLTOZÁS

Azonnal elkezdtem odafigyelni arra, hogy mit mondanak a sikeres  emberek. Más szavakat és kifejezéseket használtak. Több időt töltöttek azzal, hogy a jelöltek problémáiról beszéltek. Minden időmet azzal töltöttem, hogy a vállalat jellemzőiről és előnyeiről beszéltem. Unalmas voltam. Az érdeklődők szeretik hallgatni a sikeres embereket. Hogy miért? Mert a sikeres emberek beszélgetései róluk, az érdeklődőkről szólnak. Mi történt, amikor megváltoztattam a szavaimat? Egy varázslat. Az érdeklődők mosolyogni kezdtek, amikor beszéltem. Nem beszéltem többé a cégem jellemzőiről és előnyeiről. A jelöltek nem érezték úgy, hogy eladnak nekik. Amikor elkezdtem meghallgatni az érdeklődőim problémáit, érezték, hogy érdekel. Erősebb kapcsolatot építettünk ki.


AZ EREDMÉNY


Egy év és tíz hónap teljes kudarc után mindössze hatvan nap kellett ahhoz, hogy a teljes munkaidős jövedelmemet pótoljam.
Igen, hatvan nap után besétáltam a főnököm irodájába, és azt mondtam: „Ezentúl nem férsz már bele az időbeosztásomba.”
Ez érdekes. Nem beszéltem új emberekkel. Egyszerűen visszatértem azokhoz az emberekhez, akik eredetileg nemet mondtak nekem. Azzal, hogy más szavakkal újra leírtam az üzletemet, ezek
az érdeklődők azt mondták: „Persze, szeretnénk csatlakozni.”
Így tanultam meg a leckét, hogy az emberek nem minket utasítanak el. Nem a cégünket vagy a termékeinket utasítják el.

Mi történik valójában? Azt utasítják el, ahogyan bemutatjuk nekik az üzletünket. A szavaink megváltoztatásával elérhetjük, hogy az üzenetünket több ember értse meg.
 

A LÉNYEG


A jelöltek a szavainkra reagálnak. Íme egy példa:
Mondhatnánk egy érdeklődőnek: „Elég unalmas munkád van.
Csatlakoznod kellene a hálózati marketing üzletemhez.”
Vagy mondhatnánk ugyanennek az érdeklődőnek: „Jó lenne, ha minden hónapban lenne még lehetőséged, hogy pénzt keress?” Melyik szószerkezetet fogadják jobban? A válasz nyilvánvaló. Ha tehát mindenki nemet mond, amikor bemutatót tartunk nekik, akkor magunkba kell néznünk. Mi vagyunk a közös nevező minden prezentációban. A jó hír az, hogy változtathatunk azon, amit mondunk, és más eredményeket fogunk elérni. Az a döntés, hogy jobb szavakra váltsunk 100%-ban a mi kezünkben van.

--- Minden jog fenntartva.2023  Keith  és Tom "Big Al" Schreiter - Mátrai Szilárd SXH Marketing s.r.o.----

Az is a Te kezedben van, hogy úgy dönts, hogy megrendeled a könyvet, amiből ezt a fejezetet itt közzétettük. Amennyiben döntöttél, kattints az alábbi linkre: 

 https://mlmsiker.hu/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése